Explore Light And Shadow, Art Installations, and more!

LIGHTFOLD / IwamotoScott Architecture

LIGHTFOLD / IwamotoScott Architecture

One Kearny Lobby: Lightfold in San Francisco, California by IwamotoScott Architecture (designed with Rhino)

digital fabrication pavilion - Google Search

Voussoir Cloud Los Angeles Iwamoto Scott was commissioned by the SCI-Arc Gallery of Southern California Institute of Architecture to do an installation for its prestigious architectural series that acts as an incubator for new ideas.

Voussoir Cloud / IwamotoScott Architecture + Buro Happold   (20)

Voussoir Cloud / IwamotoScott Architecture + Buro Happold

Voussoir Cloud / IwamotoScott Architecture + Buro Happold (20)

Iwamoto-Scott-Architecture-Cloud

Cut it Out: The Work of Lisa Iwamoto by Joanne Furio

“Our goal was to make the thinnest surface possible and to make a vault, which you would expect to be heavy, into a light and porous surface,” Iwamoto explains. The material of choice: paperwood.

Voussoir Cloud    IwamotoScott Architecture - 'Voussior Cloud' @ the SCI-Arc Gallery in Los Angeles

Voussoir Cloud Iwamoto Scott Architecture Here is an interesting way of reinterpreting the concept of volume formations through geometric surface.

Bing Bu – The Cloud Room (exterior), National Art Museum of China, Beijing, 2011

ONE DESIGN INC / BING BU, CLOUD ROOM: a travelling installation from originally on the terrace of the national art museum of china, beijing.

Public Art, Voussoir Cloud (detail), Alan Lu, Designer, designed for the Southern California Institute of Architecture gallery, Los Angeles,

Voussoir Cloud art installation is a site specific installation made with thin wood laminate. It was designed in 2008 for the Southern California Institute of Architecture gallery in Los Angeles by IwamotoScott Architecture and Buro Happold.

Designed by Frei+ Saarinen Architekten, the aim of the Lignum Pavilion is to inform the public about the possibilities of wood applications in the construction field.

Lignum Pavilion / Frei + Saarinen Architekten

Lignum Pavilion / Frei + Saarinen Architekten - The untreated wooden structure is so simple but very effective; the bareness of the wood is emphasised by the spinal structured design. The effect created by the direction of light is very innovative.

Pinterest
Search