When autocomplete results are available use up and down arrows to review and enter to select. Touch device users, explore by touch or with swipe gestures.

house

♡ Drömmar om ett vackert gammalt hus på landet. Min inspiration av vackra hus och gårdar / Dreams about a beautiful, genuine old house
·
1,125 Pins
 12h

𝚎𝚗𝚝𝚛𝚊𝚗𝚌𝚎

90 Pins

𝚌𝚎𝚒𝚕𝚒𝚗𝚐

99 Pins
Detaljer från förr lyfts fram genom en hänsynsfull renovering som samtidigt gett detta hem en hög modern standard, fint inpassad i den gamla miljön. Här finns ett fullt utrustat och platsbyggt kök, ett till två sällskapsrum, varav ett med en kakelugn, två till tre sovrum, två badrum och en liten tvättstuga. Utanför entrén har lägenheten en terrass som ligger i ett högt och soligt söderläge ovan den större innergården. Bland rosor, perenner och ett syrenträd finns plats för utemöbler och grill.
Vackra fönster i original. För att återställa husets kulturvärde har hemmet renoverats i stil med dess ursprungsarv, bland annat är parkettgolven ersatta med gamla loggolv, väggarna i det nedre vardagsrummet och biblioteket är lerklinade och målade i linoljefärg, flera andra väggar är tapetserade med lumppapp och linoljemålade, listverken och strömbrytare är i gammal stil, innertaken på nedre plan är i original nästan genomgående.
𝘗𝘩𝘰𝘵𝘰 𝘣𝘺 𝘵𝘩𝘦 𝘚𝘸𝘦𝘥𝘪𝘴𝘩 𝘸𝘳𝘪𝘵𝘦𝘳 𝘢𝘯𝘥 𝘱𝘩𝘰𝘵𝘰𝘨𝘳𝘢𝘱𝘩𝘦𝘳 𝘊𝘭𝘢𝘳𝘢 𝘓𝘪𝘥𝘴𝘵𝘳𝘰𝘮, 𝘣𝘭𝘰𝘨𝘨𝘦𝘳 𝘰𝘧 𝘜𝘯𝘥𝘦𝘳𝘣𝘢𝘳𝘢 𝘊𝘭𝘢𝘳𝘢

𝚠𝚒𝚗𝚍𝚘𝚠𝚜

129 Pins
Ståtliga pardörrar som andas historia leder in till husets södervända, ljusa och välkomnande farstu. Här hänger man av sig ytterkläderna på en kroklist i ek från Norrgavel, eller på de stiliga väggkrokarna som också lämnas kvar. Farstun har plankgolv och väggarna är klädda med pärlspont som målats med grön linoljefärg. Listerna, fodren och dörrarnas insidor är målade i umbragrått.

𝚠𝚊𝚕𝚕𝚜

83 Pins
Golvet, som de lagt själva, är gjort av lutat och vitsåpat furuplank för att få den rätta känslan. Stol och bord är Blocketfynd. Taklampor, Miljögården. Duk, Chamois.

𝚏𝚕𝚘𝚘𝚛

124 Pins
𝘗𝘩𝘰𝘵𝘰 𝘣𝘺 𝘵𝘩𝘦 𝘵𝘢𝘭𝘦𝘯𝘵𝘦𝘥 𝘚𝘸𝘦𝘥𝘪𝘴𝘩 𝘪𝘯𝘧𝘭𝘶𝘦𝘯𝘤𝘦𝘳, 𝘧𝘳𝘦𝘦𝘭𝘢𝘯𝘤𝘪𝘯𝘨 𝘱𝘩𝘰𝘵𝘰𝘨𝘳𝘢𝘱𝘩𝘦𝘳 𝘢𝘯𝘥 𝘴𝘵𝘺𝘭𝘪𝘴𝘵 𝘝𝘪𝘬𝘵𝘰𝘳𝘪𝘢 𝘏𝘰𝘭𝘮𝘨𝘳𝘦𝘯

𝚍𝚘𝚘𝚛𝚜

100 Pins
Inredaren Mimmi renoverade hus från 1934: ”Ett | Leva & bo
Inredaren Mimmi renoverade hus från 1934: ”Ett | Leva & bo

𝚠𝚊𝚕𝚕𝚙𝚊𝚙𝚎𝚛

234 Pins
På andra våningen ligger ett av husets två badrum, ett mysigt krypin med badkar och sjöutsikt. Badkaret är ett fynd från en köp- och säljsajt.Blandare, Hampton, Hafa. Handfat och kommod, Ikea. Klinkergolv Alaturca Pastel Black, Kakeldax. Trälist och vägg är målad i kulören Washed linen, 2303-Y14R, Jotun.
Sovrummets väggar är målade i nyansen ʿDusky le Havreʾ från Nordsjö.
Bröstpanelen är målad med linoljefärgen Jugendbeige från Gysinge. Tapet, Pimpernel från William Morris & Co.

𝚙𝚊𝚒𝚗𝚝

36 Pins
Gården med timmerfasad har tillhörande mark på 3,9 hektar, fördelad på åker-, skogs-, betes- och småhusmark, och rymmer både odling och djurhållning. Tidigare har både får och höns funnits på gården och där finns inhägnat vete och vinterhage samt rovdjursavvisande stängsel. Trädgården har en massa olika odlingar, som en kryddträdgård, köksträdgård och en skogsträdgård med ätliga växter. Där finns även en brunn för bevattning och till djuren.
I det sovrum som idag används som master bedroom står en kakelugn, vit och från tidigt 1900-tal.
Intill köket ligger matrummet med rödbrun (bränd terra) bemålad tapet med schabloner. Här finns en vit rund kakelugn från sent 1800-tal.

𝚝𝚒𝚕𝚎𝚜𝚝𝚘𝚟𝚎

58 Pins
I en lantlig omgivning mitt på Onsalahalvön finner vi denna underbara fastighet. Huset byggdes 1887 och har under de senaste tio åren med själ och stor möda återställts till sin ursprungliga karaktär. Här sitter historien verkligen i väggarna, och huset passar perfekt för familjen som älskar gamla välvårdade hus. Ljuset strömmar in genom stora spröjsade fönster, och när höstmörkret fallit är det mysig att elda i de vackra gjutjärnskaminerna.
Inomhus en luftig, lättsam känsla med växter och vita träpaneler. Utomhus en vidunderlig utsikt över de halländska fälten. Inte undra på att besökare får känslan av att Susans och Anders nybygge är ett sommarhus.

𝚍𝚎𝚝𝚊𝚒𝚕𝚜

9 Pins
Similar ideas popular now
Home Decor
Swedish Decor