Pinterest • Verdens idékatalog

Fra solo til stamme Vi bevæger os fra at leve alene i hvert vores hus til at samle os i stammer eller tribes. Der bygges byer og kollektiver på baggrund af værdier og etik, fremfor lokation og landegrænser. Vi samler os i små globale landsbyer og bygger selv alt op fra værdier - undervisning, økonomi, madlavning, pleje. Med hver vores base, men med fælles værdigrundlag og fællesskab omkring de centrale dele.

1
2

Fra studievejleder til værdivejleder Fremtidens unge får brug for at matche deres etik og værdier med eventuelle firmaer eller projekter. Fremtidens studievejledere vil derfor ikke pege mod studieretninger og universitetsuddannelser ud fra elevenes karakterer, men derimod konkrete firmaer, projekter, mentorordninger og NGO arbejde der matcher elevens individuelle værdisæt og drømme.

1
3
2

LEVENDE GINER: Shopping foregår i stor grad online og uden menneskelig interaktion, mens de fysiske butikker udvikler sig til oplevelsesfokuserede showrooms og “levende" markedsføring. #subtrend #hårdtrend

Fra cybersprog til modersmål Fremtidens modersmål bliver todelt: dansk og cyberdansk! Kan man ikke begå sig skriftligt på internettet vil det gå ud over både faglige og sociale mulighed. Du skal aflære din gamle dansk-undervisning og tillære dig emojis, slang og de skriftlige finesser der gør din kommunikation på nettet lige så levende som en samtale ansigt til ansigt.

2

Fra pligt til passion: Ved at arbejde med emner / mennesker / sager, som vi er passioneret for / i - vil vi skabe bedre løsninger, og være til større gavn for fællesskabet og derigennem blive "lykkeligere", hvad end det er :)

1
3

Fra organisation til organisering og 'dynamiske roller'. Rigide strukture står i vejen for fremtidens samarbejdsformer og relationer, både på arbejdspladsen (som i sig selv bliver mere dynamisk defineret) og i private relationer. Som individ bliver det afgørende at kunne forholde sig til principper og værdier som de stabile, bærende elementer, og udfylde skiftende roller alt efter aktuelle udfordringer, relationer og kontekster - og balancere dem og lade dem konflikte konstruktivt.

1
2

FRA CSR TIL HSR Vi går fra CSR til HSR - Human Social Responsibility. Vi finder som privatpersoner en sag vi brænder for, og brander os med. HSR bliver en vigtig del af vores CV og jobsøgning, samt private identitet. Ved jobs i store koncerner kan man måske ikke identificerer sig med virksomhedens CSR-aktivitetet, og bruger derfor energi udenfor arbejdstiden på HSR-aktiviteter.

Fra cityturisme til landturisme. Alle flytter til byen. De landlige omgivelser ligger øde hen. Fjern spøgelsbyerne og skab den fællesskabende, sanselige og luftige turisme. Se grisen, spis den. Pluk blomsterne til aftensbordet. Hjælp med at lave maden. Syng sammen. Cykelture i natur og meget andet. Nye værtsskaber og anderledes hotelophold.

1
4

FAMILY FIRST Fra mig til os. Den vestlige verden bliver ligeså familieorienteret som den afrikanske tradition. Især mændene vil opnå mere lykke gennem deres engagement i familien

1
1

Am I Late Or Early?

For Future Navigators, only!

1