Pinterest • Verdens idékatalog

Pileflet ++

16 Alle Pins2 Følgere
I forbindelse med vores fordybelsesuge på pædagogseminariet på UCC-Sydhavn, har vi i en mindre gruppe valgt at fordybe os i pileflet, og andre kreative projekter.

12: Jeg besluttede at lave nogle vægge i siderne, som blev flette med rød pil, med en slag 8-tals teknik. I midten står et lod, eller noget der skulle have været et lod, for at undgå at fulgebrættet skøjter rundt.

pin 2

8: Efter at resterne fra limen er skåret af, er konstruktionen klar til at blive tildækket. Dette sker med silkepapir som er revet over i mange stykker, malet med en blanding af limlak og vand, og sat på konstruktionen.

14: Da pilen slap op, lavede jeg en kimning, med rød pil, for at skabe lidt dynamik i taget, og den røde farve, hvorefter jeg forsatte på samme måde end til jeg ikke kunne flette længere.

13: Næste skridt var at sætte en plade i for oven, så fuglene kunne være i tør vejr. Jeg satte en ny vedje i hver fjerde stænge, og flettede en bund pladne kunne hvile på, hvorefter jeg begynde at flette taget med franske fletninger, som består af en vedje ved hver stænge bortset fra de to sidste.

16: Efter en masse tålmodighed, ømme fingre og delvist frusterende øjeblikke blev det færdigt. Det skal have en gang træbeskyttelse så det kan holde til vejret, også er klar til at brødføde en masse fugle...

11: Her flettets en kant, med kiminings teknikken, hvorefter der blev sat nye røde vedjer i som stænger til at stabilisere det kommede tag.

10: Et nyt projekt skulle igang, og en ny udfordring skulle være et fulgefoderhus. Bund kunne godt være flettet, men af praktiske grunde er bunden en plade, så foderet og evt afføring, ikke ligger nede i rillerne. Derfor savede vi to plader ud, en til bund med huller i og en til taget, en smule større. De blev begge behandlet med træbeskyttelse i en fin grøn farve, så de kan holde til vejret udenfor. Der blev sat vedjer i alle hullerne, så der nu var stager til at flette på.

9: Efter nogle tålmodige timerne med at lime silkepapiret på blev projektet færdig. Tanker er at den kan komme to pærer ned i og det kan blive en hyggelig hængende lampe.

15: For at skjule pladen for oven, lavede jeg et udhæng. Der skulle nye vedjer i ved alle stængere, med ryggen ud af, fra den her vinken til venstre, og derefter en vedje som skulle starte med at lægges ind i hullet ved pladen, over to vedjer og derefter bøjes ned. Dette forsættes og lukkes.

heart 1

7: Her ses resultatet af konstruktionen.